Theorie

N

Theoriecursus

N

Praktijk lessen

N

Chaufferskaart.

N

Combinatiecursus.

N

Trambaanontheffing.

Registereer vandaag

10 + 8 =

Theoriecursus

Ontdek de snelste weg naar jouw taxi-carrière met onze beknopte en effectieve theoriecursus voor de taxi. Leer alles wat je nodig hebt om succesvol te zijn in je taxipraktijklessen, behaal je chauffeurskaart en word een professionele taxichauffeur. Met onze combinatiecursus ontvang je bovendien een trambaanontheffing. Registreer vandaag nog en begin morgen aan jouw taxiopleiding. Voordelen: Onze theoriecursus biedt kandidaten de nodige kennis en vaardigheden om met vertrouwen doel te benaderen. We bieden een uitgebreide leerervaring met deskundige instructeurs en praktische leermiddelen.

taxi opleiding

Theorie

Ben je op zoek naar een uitgebreide theoriecursus en wil je meer informatie over het behalen van je taxi theorie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Onze theoriecursus taxi biedt een kort en krachtig programma waarmee je alle benodigde kennis opdoet om succesvol te zijn in je taxipraktijk lessen en je chauffeurskaart te behalen. Daarnaast ontvang je bij onze combinatiecursus ook een trambaanontheffing. Registreer vandaag nog en start morgen met jouw taxiopleiding. Vertrouw op onze expertise en kies voor het Taxi Opleidingscentrum. Voor al jouw taxiopleidingen, kies voor ons!

Eisen voor je taxipas theorie

Om uw taxivergunning te verkrijgen, moet u aan een aantal eisen voldoen. Ten eerste moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Daarnaast dien je te beschikken over een geldig Nederlands rijbewijs B (automaat of handgeschakeld), of een geldig EG/EER-rijbewijs B (automaat of handgeschakeld), samen met een geldig legitimatiebewijs. Vergeet ook niet de examenuitnodiging mee te nemen. Wanneer u slaagt voor het examen, is het resultaat één jaar geldig.

taxi opleiding

Veel gestelde vragen

 

Wat is een chauffeurskaart ?

In de taxibranche wordt de term “chauffeurskaart” vaak gebruikt om te verwijzen naar een specifiek document dat nodig is voor taxichauffeurs om hun beroep uit te oefenen. Dit kan verschillen per regio of land, maar in veel landen is een chauffeurskaart in de taxibranche een vergunning of licentie die door de lokale autoriteiten wordt verstrekt na het voltooien van bepaalde vereisten.

Hoe haal je chauffeursdiploma?

Het proces om een ​​chauffeursdiploma voor de taxi te behalen, kan variëren afhankelijk van het land en de specifieke regelgeving van de regio waarin je wilt gaan werken als taxichauffeur. Over het algemeen zijn er echter enkele stappen die vaak vereist zijn om een ​​chauffeursdiploma voor de taxi te behalen:

 1. Leeftijdsvereisten: Controleer de minimale leeftijdseisen voor het verkrijgen van een chauffeursdiploma voor de taxi in jouw regio. Dit varieert meestal tussen 18 en 21 jaar, afhankelijk van de plaatselijke wetgeving.
 2. Rijbewijs: Zorg ervoor dat je een geldig rijbewijs hebt dat vereist is voor het besturen van een taxi. In sommige gevallen kan een specifiek type rijbewijs nodig zijn, zoals een rijbewijs voor personenvervoer (categorie B) in plaats van een standaard rijbewijs.
 3. Opleiding: Voltooi eventuele vereiste opleidingen of cursussen die specifiek zijn voor taxichauffeurs. Deze opleidingen kunnen onderwerpen omvatten zoals verkeersregels, klantenservice, omgaan met noodsituaties, en andere relevante onderwerpen.
Hoelang duur een taxi opleiding ?

De opleidingsduur om een taxi-chauffeur te worden kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie, de specifieke eisen van de regio, en de individuele leerbehoeften van de kandidaat. Hier is beknopte informatie over de opleidingsduur voor het worden van een taxichauffeur:

Krijg je huiswerk mee ?

Het huiswerk voor een theoriecursus voor taxichauffeurs kan variëren afhankelijk van de specifieke onderwerpen die worden behandeld in de cursus. Hier zijn enkele voorbeelden van huiswerkopdrachten die nuttig kunnen zijn voor taxichauffeurs in opleiding:

 1. Leesopdrachten: Wijs hoofdstukken uit het lesmateriaal toe als leesopdrachten. Vraag de cursisten om de belangrijkste concepten te markeren en vragen te formuleren over de inhoud.
 2. Oefenexamens: Geef oefenexamens om de kennis van de cursisten te testen en hen voor te bereiden op het officiële examen. Dit kan helpen bij het identificeren van zwakke punten en gebieden die meer aandacht nodig hebben.
Op welke regio kan je opleiding volgen ?

De Taxi opleidingscentrum is gevestigd in Amsterdam- Hoofddorp en is actief door heel Nederland. De opleiding worden aangeboden in de volgende steden:

 • Amsterdam
 • Alkmaar
 • Haarlem
 • Harderwijk
 • Den Haag 
 • Leiden
 • Rotterdam 
 • Utrecht

De theoriecursus wordt in Amsterdam osdorp,  theoriecursus is meestal klassikaal.

Waar kan ik inschrijven ?

Bij de Taxi opleidngscentrum heten wij u van harte welkom op onze vestiging in Amsterdam. Onze openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur. U kunt altijd langskomen voor meer informatie of om direct in te schrijven. U kunt zich ook online inschrijven op onze inschrijfpagina. zie boven inschrijf formulier. Wij staan klaar om u op te leiden tot een professionele beroepschauffeur. Graag tot snel bij de Taxi opleidingscentrum.

 • Slagingspercentage Amsterdam 92% 92%

Kandidaten zeggen

Bij het Taxi Opleidingscentrum ben je aan het juiste adres voor een complete en kwalitatieve taxi opleiding. Professionele en vriendelijke instructeurs zorgen ervoor dat je op een efficiënte en succesvolle manier alle benodigde kennis opdoet om een professionele taxichauffeur te worden. dankjewel… Johan M Cruijf

Welkom bij het Taxi Opleidingscentrum, dé plek voor een complete en kwalitatieve taxi opleiding. Vriendelijke instructeurs zorgen ervoor dat je op een efficiënte en succesvolle manier alle benodigde kennis opdoet om een professionele taxichauffeur te worden. ben in 1 x geslaagd. Super dank.

Willem Sikkens

Bedankt voor het halen van taxi pas! blij met de service en begeleiding door beroepsopleidingen van taxi opleidingscentrum! Zowel de instructeurs als de planning hebben zich enorm ingespannen om mijn strakke lesprogramma in stand te houden. Het is dan ook binnen één maand gelukt. dankjewel Thanks.

Ronald S.A. Swan

 

Schrijf je vandaag in

Wil je weten welk pakket het beste bij jou past? Neem dan een intake les. De proefles kost nu tijdelijk €50,- en voor taxi €65,- De instructeur heeft na een proefles een goed beeld van jouw rijvaardigheid, aanleg en inzicht. Hij zal je dan adviseren welk pakket het beste bij jou past.

PraktijklesTheoriecursus

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.